Tøjindsamling

Finanskrisen sætter sig spor i Danmark, men i de fattigste af vore EU-søsterlande har den anderledes voldsomme konsekvenser.
I Rumænien er store dele af befolkningen i dag så fattige, at de end ikke har til almindelige daglige fornødenheder som tøj, sko og hygiejniske artikler.
Hvad der for os startede som et skolesamarbejde mellem Friskolen i Skive og skolen i Copaceni nær Turda i Transsylvanien har udviklet sig til et sideløbende hjælpearbejde for de fattige børn på denne skole. Skolen har selv en forening med samme formål, og denne forening får overladt det indsamlede tøj til uddeling blandt børnene.
Vi har et nært samarbejde med foreningen Rumænien 97, der også samler tøj og andre fornødenheder ind og sørger for at transportere dem ned til området i Rumænien. Vi koncentrerer imidlertid vores indsats helt omkring børnene, som er knyttet til skolen.

 

Tøjindsamling 2015

IMG_0348a5

copand1

Det blev nok til en ny vinterfrakke!

IMG_0352a1

IMG_0353a2

IMG_0354a3

copand2

Vinterjakke!


Af og til kan det halte med dokumentationen, men også i de mellemliggende år sendte vi masser af tøj til Copaceni.


 

Tøjindsamling 2012
Den 28. november 2012: Så er tøjindsamlingen og – aflevering afsluttet, og vi fik 200 sække børnetøj + sko + en del voksentøj:
Kære børn, forældre, ansatte og alle andre, der har hjulpet med indsamling af tøj til Rumænien

Igen i år har det været en stor succes med vores tøjindsamling – atter ca. 200 sække. Desværre kommer en del af tøjet først med til Rumænien til foråret, for kæmpe-lastbilen kunne ikke rumme alt tøj, alle møbler cykler osv., som Rumænien 97 og vi havde samlet ind. Derfor måtte noget blive tilbage, men sikkert opbevaret, så hver sæk og hvert stykke tøj når målet.
På nedenstående billeder kan I se nogle af sækkene, der er ankommet til Copaceni, og en gruppe knalddygtige damer hjælper med at uddele tøjet til de aller fattigste børn, som stort set bliver ekviperet med tøj fra os.

Tusind tak for hjælpen :-)
Jeg vil bede modtagerne af denne email om at viderebringe denne tak og om muligt også billederne, så alle kan se, at det hele nytter noget!!

Mange hilsner
Ivan Andersen
foreningen copaceni.dk

 

toej.a1

Tøjet ankommer til Copaceni

toej2012

Forventningsfulde børn :-)


 

Tøjindsamling 2011

Den 3. december 2011: Så er tøjindsamlingen og – aflevering afsluttet, og vi fik 200 sække børnetøj + sko + en del voksentøj:
De nyeste billeder fra Copaceni

vinter1

Over for skolen ligger Annas forsamlingshus/restaurant, og dér bliver tøjet lagt frem, og medlemmer af støtteforeningen udleverer tøj og fodtøj til de børn, der har aller størst behov.

vinter 2

Her er det formanden, Anna-Maria Graeb, der hjælper et par børn. Lidt legetøj var der også i sækkene, viste det sig :-)

vinter 3

Et par lækre kondisko er lykken!

vinter 5

Vinteren i Rumænien kan være hård, så varmt tøj er også nødvendigt.

vinter 6

vinter 7

Tak for tøjet, danske venner!

Så er det hjemad med dagens høst :-)

 


Tøjet bliver samlet i Hem før det køres til Rumænien sammen med tøj og ting, som foreningen Rumænien97 har samlet.

toejlager-hem

Her er de 200 sække, før de bliver læsset.

IMG_6774a

Lørdag den 26. november 2011: Sættevognen bliver fyldt op til sidste kubikcentimeter.

lastbil-afgang

….og nu afgår den til Rumænien med møbler, senge, cykler og 970 sække tøj. Den ankommer til Rumænien om tirsdagen – den 29. november.

toej-anna

Her kommer de 200 sække fra vores indsamling til et hus, der ligger lige over for skolen i Copaceni. Skoleinspektøren, Mr. Duca, står i bilen og hjælper til med aflæsning. I morgen, den 4. dec. uddeles tøjet til de fattigste skolebørn, som – tro mig – virkelig behøver det!

anna kvitterer

Anna, som er formand for foreningen Associatia Simion Balint (skolens støtteforening) kvitterer her for modtagelsen af tøjet.

Dette brev kommer ud efter efterårsferien 2011:

toej2011

Lukket for kommentarer